Autor: Urve Vilk • 3. november 2021

Miks ei teki meeskonnas sünergiat?

Organisatsioonikonsultant Margus Alviste sõnul ei arvesta juhid alati trendide ja keskkonnas toimuvate protsessidega ning erinevustega meeskonnas, mis takistavad sünergia tekkimist.
Äripäeva Akadeemia koolitaja Margus Alviste

Alviste sõnul kasutatakse sõna „meeskond” sageli gruppide kohta, mis juhtimisteooria seisukohast meeskonnad ei olegi. Näiteks soovis üks tema klient saada meeskonnatöö koolitust ettevõtte kahe meeskonna jaoks, milles oli 438 ja 237 inimest. „See on võimatu ülesanne, sest meeskonna mõte on sünergia saavutamine, mis sisuliselt tähendab inimeste puuduste kompenseerimist ja tugevuste võimendamist ehk ühistegevusega lisaväärtuse loomist. Kui kollektiivis on 438 või 237 inimest, siis kindlasti on seal palju erinevusi – erinevaid võimeid, oskusi ja isikuomadusi –, ent nii suures grupis on pea võimatu jõuda tegeliku sünergia saavutamiseni.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456