Autor: Personaliuudised.ee • 20. aprill 2022

Üle poole ettevõtetest on valmis värbama sõjapõgenikke

CV-Online´i uuringu järgi on lausa 56% vastanud ettevõtteist valmis värbama sisserändajaid. Nende värbamise peamised ajendid on ettevõtete töömahu suurenemine (50,8%), tööjõupuudus tööturul (41,5%) ja soov aidata sisserändajatel tööturule siseneda (38,5%).
Selleks, et võimaldada töölkäimist, on osa ettevõtteid valmis pakkuma ka transporti tööle ja koju, mis võimaldab sisserändajal otsida töökohta oma kodukohast kaugemal.
Foto: Andras Kralla

Võõrtööjõu uuringu kokkuvõte põhineb CV-Online’i (CV.ee) aprillis 2022 korraldatud küsitlusel, millega uuriti tööandjate valmisolekut sisserändajaid värvata ja mida on nad valmis omalt poolt pakkuma. Uuringus osales 231 ettevõtet eri tegevusvaldkondadest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456