Autor: Personaliuudised.ee • 15. september 2022

Seadusemuudatus teeb tööampsud paidlikumaks

Riigikogus läbis eile esimese lugemise töölepingu seaduse muutmine, mille eesmärk on läbi suurema paindlikkuse anda tööampse tegevatele registreeritud töötutele töösuhtega kaasnev kaitse. Tööandjad saavad seaduse jõustumisel sõlmida tööampsude tegijatega poole aasta jooksul piiramatu arvu lühiajalisi töölepinguid.
Tervise- ja tööminister Peep Peterson.
Foto: Andras Kralla

„Tööampsudest kolmveerand tehakse praegu käsundus- ja töövõtulepingute alusel, mis jätab töötaja ilma traditsioonilise töölepinguga kaasnevast kaitsest, nagu näiteks piisav puhkeaeg või nõuetele vastav töökeskkond. Meil on vastutus, et ka neil inimestel, kes teevad lühiajalisi tööotsi, oleksid väärikad ja konkurentsivõimelised töötingimused,” ütles sotsiaalministeeriumi pressiteates tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456