Autor: Riina Telling • 30. september 2022

Kuidas luua ja toetada alkoholivabamat töökeskkonda

Igaüks meist võiks võtta vastu väljakutse analüüsida oma alkoholitarbimist, seda piirata ja pausile panna, nagu soovitas täna lõppev kampaania „Septembris ei joo”. Kuid alkoholi tarbimine ja sellest tulenevad tervisekahjud pole koormaks ainult üksikisikutele, vaid kogu ühiskonnale. Ka tööandjatel on palju võimalusi toetada seda, et töötajad valiksid tervislikuma stressi maandamise viisi, kirjutab Qvalitase töö- ja organisatsioonipsühholoog Riina Telling.
Töö- ja organisatsioonipsühholoog Riina Telling soovitab alkoholiga peo asemel hoopis loodusesse minna.

See, kui palju me otsustame alkoholi tarvitada, on paljuski isiklik otsus. Teisalt teame, kui palju meid mõjutavad sotsiaalsed olukorrad, nendega seotud tavad, normid ja kirjutamata reeglid. Lõppev „Septembris ei joo” kampaania andis kindlasti hea lükke analüüsida alkoholi tarvitamise isiklikku vastutust ja miks mitte otsustada ka karskemat eluviisi kasuks edaspidi. Nüüd, kui ees seisab jõulu- ja aastalõpupidude ideede korje, tasuks mõelda, millisena näeme alkoholi rolli töökeskkonnas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456