11. jaanuar 2023

Kuidas tulla toime tööüksilduse ohtudega?

Üksildust seostatakse tervelt elatud aastate vähenemise ja enneaegse surma riskiga rohkemgi kui õhusaastet või liikumisvaegust. Üksilduse leevendamine on nii töövõimetuse kui ka tõsiste haiguste ennetamise võti.
Pikaaegne üksildus võib viia nii vaimse tervise kui sõltuvushäireteni.
Foto: Pixabay

Ameerika psühholoogi dr Julianne Holt-Lunstadi uurimuses jõuti mõne aasta eest jahmatava järelduseni: sotsiaalse isolatsiooniga kaasnevad samad terviseriskid nagu 15 sigareti suitsetamisega päevas. Üksildust põhjustab kognitiivne seisund, mida iseloomustavad ennast tühistavad mõtted: mul pole tähtsust, mind ei nähta ega märgata, minuga ei arvestata, ma pole väärt teistega koos olema, inimesed ei hooli minust, mind ei armastata niikuinii – ükskõik kuidas ma ka ei pingutaks, suhtleks või tegutseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456