Autorid: Sille Eerik, advokaadibüroo Magnusson advokaat, andmekaitse valdkonna juht, Ketlin Peterson, advokaadibüroo Magnusson advokaat, tööõiguse valdkonna juht • 24. jaanuar 2023

Kui ees seisab koondamine: meelespea, mis töösuhet lõpetades tavaliselt unustatakse

Möödunud aasta lõpp on toonud ridamisi koondamisuudiseid ja paljud ettevõtted on alanud aastal vastavat otsust alles langetamas. Koondamiste laineharjal on töölepingute korrektne ülesütlemine tööandjate seisukohast väga oluline, et säästa ettevõtet võimalikest sellega kaasnevatest nõuetest.
Konkurentsipiirangu hüvitist ei ole tööandjal võimalik töösuhte kestuse ajal ette maksta ehk see ei saa sisalduda töötajale makstavas igakuises töötasus.

Oma töös kliente nõustades puutume töölepingute lõpetamisega seoses päevast päeva kokku tähelepanuta jäävate, kuid oluliste küsimustega – nt konkurentsipiirangu kokkulepped ja isikuandmete töötlemise nõuded, mis eraldi tähelepanu vajavad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456