Autor: Tiina Saar-Veelmaa, psühholoog, tööõnne uurija • 18. aprill 2023

Personalitöö kolm homset väljakutset

Uus aeg, uued kombed! Oleme juba mõnda aega jalutanud töömaastikul, tundes, et miski oleks nagu teisiti. No ei ole enam päris see, mis eile ... Mis on aga need kolm väljakutset, millega personalijuht peab juba homme kindlasti tegelema hakkama, selgitab tööõnne spetsialist Tiina Saar-Veelmaa.
Tiina Saar-Veelmaaga kohtud, kui mitte varem, siis inspiratsioonifestivalil kindlasti!
Foto: Andres Haabu

Üha enam inimesi soovib personaliseeritud töösuhet, mis nõuab tööandjatelt veelgi paindlikumate võimaluste loomist. Tuleb valmis olla osaajaga töösuheteks, aga ka selleks, et tavapärased töörollid on liiga piiravad ja lihtsam oleks värvata inimest tema ootuste alusel ning alles seejärel luua talle sobiv ja teda arendav roll. Uue ajastu töötaja on elustiilipõhine töötaja.

Teine väljakutse puudutab ülekoormust ja vaimset tervist töökohtadel. Enamik organisatsioone näikse tegutsevat pideva surve all ja ajapuuduse käes. Tervisliku tasakaalu hoidmine organisatsioonides, selleks, et inimesed taastuksid ja oleksid pühendunud, on lähiaastatel põhiline fookus.

Kolmas väljakutse puudutab tähenduse loomist töö kaudu. Selleks, et inimesed tahaksid panustada organisatsioonidesse, peavad nad mõistma, kelle elu päästetakse ja mis on kasu, mida luuakse. Käibele ja majanduslikule kasvule keskendumine ei kõneta tänapäeva inimesi. Uued generatsioonid soovivad näiteks teada, kuidas iga päev oma tegevusega kliimasoojenemist peatatakse või kuidas üks või teine valdkond päriselt panustab kogukonna arengusse ja rahvatervisesse.

PANE TÄHELE!

Kõigest sellest räägib psühholoog ja tööõnne uurija Tiina Saar-Veelmaa täpsemalt juba inspiratsioonifestivalil "Personalitöötajate suvepäevad 2023". Hooaega kokku võttev inspiratsioonifestival toimub tänavu 8.-9. juunil Adila puhkekeskuses ja on hoolimata oma teisest toimumiskorrast kujunemas valdkonnas tegutsejatele aasta suursündmuseks.

Kahepäevasena kavandatud üritus pakub võimalust ametiõdede-vendadega aktiivselt suhteid luua ja võrgustuda, mõnusalt aega veeta, lõõgastuda ja lasta end inspireerida sageli uskumatuna näivatest lugudest. Samuti saavad külastajad osaleda arvukates praktilist laadi töötubades, mis annavad külastajaile kaasa tõhusad tööristad igapäevatöös kasutamiseks.

NB! Kui soovid kindlasti kohapeal majutuda, ei tasu registreerimisega väga viivitada, kuivõrd ööbimiskohad täituvad üsna kiiresti. Meenutust möödunud aasta inspiratsioonifestivalist saad vaadata SIIT!

Pane end kohe kirja, on see asi kaelast ära!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456