Autor: Äripäev • 1. juuni 2023

Kuidas alampalga tõus paika pandi ja mida head see ettevõtjale toob?

Neljapäevases hommikuprogrammis uurime, miks olid tööandjad nõus alampalga poole keskmise palgani viima ning mida head ja halba ettevõtja selles plaanis näeb. Räägime ka olukorrast tööstuses ja Euroopa põletavatest teemadest.
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas selgitab, miks olid tööandjad nõus alampalga tõstma poole keskmise palgani.
Foto: Raul Mee

Ametiühingud ja tööandjad leppisid kokku, et alampalk tõuseb astmeliselt 2027. aastaks 50 protsendini keskmisest palgast. Kuidas sellise kokkuleppeni jõuti ja miks seoti leppega mitmeid erisusi, räägib Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456