Autor: Personaliuudised.ee • 27. oktoober 2023

Tööandjad ei saa aru, miks ei taheta enam kontorisse naasta

Rahvusvaheline töökeskkonna nõustamisettevõte Unispace viis 17 riigis 9500 töötaja ja 6650 tööandja seas läbi uuringu, millest selgub et 51% inimestest ei soovi kontorisse igapäevaselt naasta ning ootab kompensatsiooniks neljapäevast töönädalat või vähemalt teistsugust kontorit.
Töötajad ei taha enam kontoris nii palju istuda, kui tööandjad seda sooviksid.
Foto: Andras Kralla

Unispace’i uuringu järgi on 72% ettevõtetest teinud kontorisse naasmise ettekirjutuse ning 20% ootab seda mitteametlikult. Uuringu kohaselt on keskmine kontoris viibitud aeg 3,5 päeva nädalas, kuid töötajad ootavad, et see oleks 2,8 päeva. Vaid kolmandik töötajatest sooviks olla kontoris nädalas neli päeva või rohkem.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456