Autor: Artur Praun • 7. november 2023

Artur Praun: tegevjuht peaks esimesel võimalusel IT-juhi mütsi peast maha raputama

Ettevõtte algusaegadel on tavaline, et tegevjuht peab korraga nii ettevõtet strateegiliselt juhtima, haldama kogu müügitegevust, olema tipptasemel turundusguru, haldusjuht ja sekretär ning kõige selle kõrvale mahutama ka IT-juhi töö. Tihti ei olegi algusaegadel teistmoodi võimalik, kuid varem või hiljem peab ka kõige võimekam firmajuht vähemalt IT-juhi kohustustest lahti laskma.
Mida kauem üritab juht endale väita, et ta jõuab kõige muu kõrvalt tegeleda ka IT-teemadega, seda suurema riski ettevõte enda kanda võtab, on Elisa ärikliendiüksuse juht Artur Praun kindel.
Foto: Jake Farra

See hetk võib tulla tegelikult varem, kui esimese hooga tunduda võiks. Isegi kui võtame eelduse, et tegevjuht ongi veidike IT-taiplikum ja suudab üles seada esimesed arvutid, juurutada näiteks kohviku kassasüsteemi ja tagada mingilgi tasemel turvalisuse, siis üsna kiiresti jõuab kätte punkt, kus ise kõige eest hoolt kanda ei ole mõistlik. Ei majanduslikult ega ka turvalisuse või efektiivsuse vaatest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456