Autor: Fred Moritz • 6. november 2023

Haloefekt ja sarveefekt võivad värbajale karuteene teha

HR Agency värbamisagentuuri turundusjuht Fred Moritz selgitab, miks pigistatakse mõne kandidaadi puuduste ees silm kinni ja teiste kõige pisemad miinused paisutatakse suureks. Värbajad peavad tööotsijate puhul vähem lähtuma esmamuljest.

Haloefekt ja sarveefekt – nähtused, mida enamik meist päevast päeva paratamatult tajub, ilma enesele seda tunnistamata. Sisuliselt kujutab see endas olukorda, kus meie üldmulje (tihti esmamulje) inimesest mõjutab seda, kuidas me tema iseloomu ja võimeid tajume.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456