Autor: Epp Lumiste, LEADELL Pilv Advokaadibüroo vandeadvokaat • 8. november 2023

Töökiusu korral on oma kohustused nii töötajal kui ka tööandjal

Töökius on viimasel ajal teravalt fookusesse tõusnud ja kohtud ja töövaidluskomisjonid tegelevad järjest enam töökiusu süüdistustega. Töötajate teadlikkus oma õigustest on kiirelt kasvanud, kuid töökiusu puuduv õiguslik raamistik on jäänud samaks.
Vandeadvokaat Epp Lumiste töökiusust, selle tagajärgedest ja tööandja kohustustest seoses töökiusuga.
Foto: Diana Unt

Jätkuvalt on töökius õigusaktides määratlemata japraktikas ei ole võimalik ühest mõistet anda ega isegi mitte avatud loetelu esile tuua. Töökiusu tuleb igas individuaalses vaidluses eraldiseisvalt hinnata ja tööandjal on kohustus astuda samme kiusatava kaitseks. Selle artikli eesmärk on anda ülevaade töökiusu iseloomustavatest tunnustest, tuua lubamatust käitumisest näiteid ja pakkuda lahendus, mida tööandja niivõrd tõsiste süüdistuste korral tegema peaks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456