Autor: Andrus Hiiepuu, Elisa Eesti tegevjuht • 2. jaanuar 2024

3 tööturu märksõna tippjuhilt

Tööturg on viimaste aastate muutuste tuules pidanud silmitsi seisma mitme väljakutse ja trendiga. Võib kindel olla, et 2024. aastaring ei tule vähem proovilepanev kui senised aastad.
Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu usub, et rasketel aegadel pöörduvad töötajad veelgi rohkem näoga oma organisatsiooni poole.
Foto: Kristjan Madalvee

Koroonapandeemia, kestev sõda Ukrainas ja ebastabiilne olukord maailmas on vaid osa teemadest, mis on olnud viimastel aastatel juhtidel pidevalt kuklas tiksumas. Muutustest hoolimata on tööturg dünaamiline. Ettevõtete liidrid seisvad silmitsi väljakutsetega, mis nõuavad nii strateegilist mõtlemist kui ka omajagu loovust. 2023. aastat jäävad meenutama Skandinaavia riikidele kandadele astuv elukallidus, halvenev majanduslik olukord, sellega kaasnenud koondamislained tööstussektoris, aga ka iduettevõtluses, samuti üha suurenev paindliku töö roll. Osa neist saadab meid ka 2024. aastasse, küll veidi teistes värvides ja teistsuguste nüanssidega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456