Autor: Kristina Judina • 20. veebruar 2024

4 soovitust, kuidas igapäevane juhtimine enda kasuks päriselt tööle panna

On inimesi, kes põgenevad iga hinna eest rutiinide eest või tahavad neid kiirelt ära delegeerida. Regulaarsed igapäevajuhtimise tegevused, nagu 1:1 vestlused või tiimikoosolekud, on juhi üliolulised tööriistad. Kuid tuleb leida tasakaal. On täiesti normaalne, kui töötaja sind iga nädal näha ei taha, kirjutab Elisa teenindusjuht Kristina Judina.
Elisa teenindusvaldkonna juht Kristina Judina

Kui hakkasime kaksteist aastat tagasi ettevõttes igapäevajuhtimist teadlikumalt juurutama, tundus see esmapilgul pigem tüütu ja ajakulukas tegevus. Täna leian, et see on üks parimatest juhtimistööriistadest. Lühidalt tähendab selline meetod regulaarset kätt pulsil hoidmist. See väljendub järjepidevates tête-à-tête ehk 1:1 kohtumistes oma töötajatega, tiimikoosolekutes, tulemus- ja arenguvestlustes.

Pidevalt vahetatakse meeskonnas ja üks ühele juhi ja töötaja vahel infot, arutatakse tulemuste üle, jagatakse õnnestumisi ja räägitakse, mis pole läinud ootuspäraselt. Need on rutiinsed tegevused, mis kipuvad kalendritest kaduma siis, kui neis nähakse vaid tüütut kohustust. Kuid sellisel juhul ei täida need ilmselgelt õiget eesmärki või pole juhil olnud piisavalt püsivust ja süsteemsust, et panna need enda kasuks tööle. Rutiin ei välista paindlikkust ja vastupidi – paindlikkus ei tähenda seda, et valitseb pidev pea-laiali-otsas tunne ja puuduvad pidepunktid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456