Autorid: Signe Korjus, Helen Roots • 10. juuni 2024

Kuidas teha juhist juhti? Neli suurepärast nõuannet eksperdilt

Keda veel eksperdiks nimetada, kui mitte inimest, kes on ise kõik läbi teinud, valesti teinud, oma vigadest õppinud ja viimaks omandatut edasi õpetanud! Pikaajaline juhtimis-coach Signe Korjus jagab nelja väärt põhimõtet, mis peaksid kindlasti järgnema uue juhi ametisse kinnitamisele.
Personalitöötajate suvekonverentsil rääkis Signe Korjus avameelselt ka nii oma vigadest alustava juhina kui nende parandamisest.
Foto: Helen Roots

Juhtimisega käivad kaasas võim ja kõrgendatud ootused. Juhtidele antakse võim ja oodatakse, et nad kasutavad seda targalt. Isegi, kui juht ei küsi ega soovi suuremat võimu, käib see juhirolliga kaasas. Hierarhilistes (ka maatriks-)organisatsioonides on võim alati juhi poole kaldu, seetõttu tasub juhil näiteks loovkoosolekutel võtta sõna viimasena, sest tema öeldul on alati suurem kaal.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456