Autorid: Helen Roots, Gerli Ramler • 9. juuli 2024

SUUR KÜSITLUS | Tööturg on ebakindel, tööjõud kallineb, aga oma ala eksperte on ikka puudu

Majanduskeskkond jätkab jahenemist ja prognooside kohaselt liigub majandus kasvu suunas alles aastal 2025, mis omakorda paneb tööandjad surve alla. Kuidas prognoosivad tööjõuliikumist ja olukorda oma organisatsioonis Eesti ettevõtted? Kelle jaoks on seis turul keeruline, kes leiab aset leidvates koondamistes positiivseid ilminguid?
Inseneeria on vaid üks valdkond, kus kvalifitseeritud tööjõu nappus valusalt tunda annab ...
Foto: Pexels

SEB Panga tööandja brändingu projektijuhi Liina Hindremäe sõnul on täna peamine trend jätkuv ebakindlus, mis toob kaasa madalama tööjõuvoolavuse. Samas on tema hinnangul murekohtadeks jätkuv inflatsioonisurve töötasudele ja pakutavatele hüvedele ehk tööjõu kallinemine ning teatavate ekspertide vähesus, kelle tasud kasvavad jätkuvalt kiiresti. SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor täiendab omalt poolt: „Konjunktuuriuuringute pinnalt on ettevõtted muutunud oluliselt positiivsemaks seoses värbamisplaanidega, töötus on languses ja palgakasv on mullusega võrreldes vaid veidi aeglustunud.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456