Autor: Ruti Einpalu • 11. juuli 2020

Arenguvestlus – võimsaim juhtimistööriist

Arenguvestlustele annab võimu ja mõju tema kokkuvõtlik iseloom. Me kõik läheme arenguvestlusele rohkemal või vähemal määral erutust ja ärevust tundes. See on loomulik ja terve inimese tunnus – kohe hakkab ju mustvalgel selguma see, kuidas on juht rahul minu sooritusega ja mis saab minust edasi. Isegi siis, kui juht seda mulle selge sõnaga ei ütle, loen ma alateadlikult välja signaali iseenda kohta tema käitumisest, kehakeelest ja hoiakutest.
<em >Coach</em> ja koolitaja Ruti Einpalu
Foto: Kristiina Männik-Kivi

Erutus ja ärevus, mida me kõik kogeme, teeb ühel ja samal ajal kahte asja: annab meeletu potentsiaali motiveerida ja inspireerida ning kukutab läbi enamiku arenguvestlustest. Koguni nii läbi, et paljud töötajad kuulutavad need vestlused mõttetuteks ja loodavad, et need saavad ruttu läbi või jäävad vahele. Ja juhid väidavad, et nad räägivad oma inimestega nagunii või et rääkida polegi millestki, sest töö on kogu aeg üks ja sama. Mõnikord ma mõtlen, et miks nad kulutavad nii palju energiat, selgitamaks kellelegi (näiteks mulle või personalijuhile), et nende inimesed on sellised, kes ei taha rääkida ja et nad räägivad niigi kogu aeg omavahel, järelikult nende tiimiga need vestlused kokku ei sobi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456