Autor: Maria-Helena Rahumets • 21. oktoober 2022

Uuring: miks tehakse platvormitööd, mis on selle probleemkohad ja kuidas neid vältida?

Niinimetatud platvormitöö tegijate – näiteks kullerite – töötingimused võiksid paraneda, kui nad sõlmiksid kollektiivlepinguid. Praegu tuleb aga huvi koondumise vastu pidada väikeseks, kirjutas sotsiaalministeeriumi töösuhete ja töökeskkonna nõunik Maria-Helena Rahumets Äripäevas.
Toidukuller. Pilt on illustreeriv.
Foto: Liis Treimann

Platvormitöö tegemine on üha populaarsem. Eestis teeb seda viimaste andmete kohaselt igal nädalal ligi 56 000 inimest ning hinnatakse, et Euroopa Liidus kokku võib niisuguse töö tegijate arv ületada paari aasta pärast 43 miljoni piiri. Üha enam räägitakse platvormitöö tegijate parandamist vajavatest töötingimustest, see on Euroopa Liidu tasandil fookusesse võetud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456