Autor: Helen Roots • 21. veebruar 2023

Moodsa aja töökeskkond toetab paindlikkust ja suhete loomist

Dagmar Kutsar, Einar Niin ja Mari Helstein.
Foto: Andres Laanem
Värske saade „Töö ja palk“ keskendub millelegi, mis eriliselt mõjutab meie töö tulemust ja selle kaudu ka palka – me räägime töökeskkonnast. Räägime moodsa aja kontoritest, sellest, miks neid ikka veel juurde tekib, ent mis on paari aasta taguse ajaga muutunud, sellest, millist rolli mängib töötaja jaoks füüsiline töökeskkond kontoris, aga ka sellest, mis võib juhtuda, kui töötamise keskkond kipub jääma inimestest eemale – näiteks koju!

Fausto Capitali müügi- ja turundusjuht Einar Niin annab ülevaate, missuguseid kontoripindu, kui suures mahus ja kellele praegusel ajal ehitatakse ning mis on olnud füüsilise keskkonna peamised muutujad. Niin kirjeldab, mis iseloomustab moodsa aja kontorit ja mida tänane tellija töökeskkonda kavandades oluliseks peab.

Tartu Ülikooli Ühiskonnateaduste instituudi kaasprofessor Dagmar Kutsar võtab vaatluse alla psühhosotsiaalse töökeskkonna teema ja selgitab, mis aitab luua niisugust töökeskkonda, et töötaja oleks motiveeritud sinna tulema, ja mis võib vale käitumise korral juhtub nendega, kes töökohalt liiga kauaks eemale jäävad. Räägime kaugtööst ja kodukontorist, produktiivsusest tööl ja kodus, vaimse tervise probleemidest ning paljust muust, mis moodustab tausta moodsa aja töökultuurile.

Saate kogemuslugu pärineb Austria päritolu tarkvarafirmalt Dynatrace. Ettevõtte kontorijuht Mari Helstein jagab kogemust, kuidas uue kontori kavandamisse kaasati ka töötajad ja küsiti nende ootusi oma tulevasele töökeskkonnale. Mida pidasid töötajad vajalikuks ja mida lihtsalt ägedaks ning kui suures osas sai ettevõte töötajaile vastu tulla, kuuled juba saates!

Saadet juhib Helen Roots.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456