Autor: Lisell Veskimeister • 9. märts 2020

Töötajakogemus – mõtteviis, mis on meid muutnud

Töötajakogemuse teema on andnud kõneainet üle maailma ning näib, et toonud kaasa põhjaliku muutuse organisatsioonides.
Omniva tehnoloogiavaldkonna personalijuht ja PARE liige Lisell Veskimeister.
Foto: erakogu

Töötajakogemuse all mõistetakse inimese terviklikku teekonda ning puutepunkte ühe organisatsiooniga, mis saavad alguse veel enne, kui temaga on kokku lepitud värbamisvestlus. Kogemus jätkub ka siis, kui viimasel tööpäeval enese järel uks suletakse ja uutele väljakutsetele vastu astutakse. Soovides mõista ühe inimese kogemust, peame arvesse võtma hoopis enamat kui mõõdetavad töötulemused, pühendumuse indeks või parima kolleegi tiitel. Selleks peame mõistma, millisel moel kogevad inimesed organisatsiooni loodud igapäevaseid, isegi rutiinseid hetki. Töötajakogemusele keskendumine on muutnud seda, kuidas personalitöötajad ning juhid organisatsiooni näevad, kutsudes vaatlema oma tegevust töötaja pilgu läbi. See on tihtilugu täiesti erinev harjumuspärasest vaatenurgast. Seejuures ei ole töötaja üks homogeenne mass inimesi, vaid kogum indiviide, kellel on oma harjumused, soovid ning ootused.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456