Autor: Tiina Lang • 28. september 2020

Praktika: milline töösuhe sõlmiti?

Milline kokkulepe vastastikku tehti? Tööleping või töövõtuleping? Töövõtja arvas üht, tööandja teist. Vaidlus kulgeb ja kestab läbi mitmeastmelise pikaldase kohtutee.
Foto: Unsplash

Mõistlik oleks kohe alguses selgeks teha, missugused on erinevad töösuhte vormid, lepingud, nende sisu ja sellega kaasuv. Kes ja kas maksab riigimaksud? Tuleb seda töövõtjal ise teha? Või arvestatakse lepingutasult maha näiteks tulumaks vms.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456