Autor: Tiina Lang • 2. november 2020

Nutiajastu töökoormus: üksinda kolme eest

Milline on mõistlik töökoormus ametialadel, kus töötulemus pole otseselt silmaga nähtav, töö sisu ja ülesannete mahtu on keeruline aimata? Võib juhtuda, et ühe inimese tööülesannete hulk hõlmab mitme töötaja oma, sest tööandja eeldab: IT-ajastul saab sellega kiirelt ja hõlpsalt hakkama! Kui kaua ja mille arvelt?
Foto: Unsplash

Ühte valdkonda, sellega kaasnevaid ülesandeid ja töömahtu sisuliselt tundmata võib olla keeruline hinnata ka tööks kuluvat aega. „Mis see siis ära ei ole,“ mõtleb ettevõtte või asutuse juht, kellel puudub oskus arvestada, mida töö mõnel alal tähendab. Eriti juhul, kui tulemust vahetult nii nagu tüki- või füüsilise töö puhul ei kaasne. Sestap ei pruugi aimata ka tööga seotud nüansse ja võib tunduda, et kõik ongi käkitegu, ehkki töötja väidab vastupidist. „Laisk ja saamatu,“ leiab ülemus, kes rügab ka ise ja eeldab sedasama töötajateltki.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456