Autor: Personaliuudised.ee • 18. veebruar 2021

7 heaks juhiks olemise takistust

Juhiks arenemine eeldab haavatavuse tunnistamist. Kui suudame vaadata sügavale oma hinge ja südamesse, juhime ehedamalt ja ausamalt. Alateadlik juhtimine läheb käiku siis, kui me pole eneseteadlikud. Sel juhul haarab ohjad enda kätte hirm. Kuna hirmu vaateväli on piiratud, jäävad märkamata valikuvõimalused, mis võimestaksid nii meid kui ka inimesi, keda teenime. Kergemal juhul on alateadlik juhtimine nõrk. Halvemal juhul on see laastav.
Foto: Pixabay

Eneseteadlikumana on kergem näha sügavamalt ja täpsemini teiste sisse. Võime isegi tuvastada teiste alateadlikke motiive, enne kui nad neist ise teadlikuks saavad. Eneseteadlikkus on töös vajalik, et teha targemaid värbamisvalikuid, nimetada ametisse tugevamaid juhte ning olla empaatiline ja innustav. Kui teised meid eksiteele viivad, juhtub see sageli seepärast, et me ei tunne iseennast piisavalt. Sel juhul tõmbame tahtmatult ligi inimesi, kes kompenseerivad meie kontrollimatuid hirme, mitte ei teeni ettevõtte missiooni.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456