Autorid: Kai Saard, Kaire Saarep • 13. mai 2021

Mida teha, kui töötaja keeldub teist tööd tegemast?

Kuidas tuleks käituda olukorras, kus töö on vähenenud ja töötajale pakutakse teist ent sarnast tööd, aga ta keeldub seda tegemast? Märtsikuu tööõiguse seminaril esile kerkinud küsimusele vastas Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja Kaire Saarep.
Mainitud töökorraldus saab tuleneda töö iseloomu järgi: näiteks on klienditeenindaja jaoks koka ülesannete täitmine täiesti uus ülesanne ja see saab toimuda üksnes kokkuleppel.
Foto: Unsplash

Koroona tõttu vähenes töötaja töö, mida ta varem tegi. Tööandja pakkus tema kutsele sobivat teist tööd, aga töötaja keeldus seda tegemast. Uus töö ei too töötajale lisakulusi. Tööandja ei soovi töötajat koondada, sest temale sobiv töö on ju tegelikult olemas. Kui töötaja lõpuks siiski ei nõustu, siis kas seda võib võtta ka töötaja poolt tööandja korralduse eiramisena ja tööandja lõpetab töösuhte töölepingu seaduse § 88 lg 1 p 3 alusel?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456