Autor: Personaliuudised.ee • 18. august 2022

Tööellu võivad paindlikkust tuua uued valveaja ja iseseisva otsustuspädevusega töötaja reeglid

Tööandjad ja ametiühingud said eile sotsiaalministeeriumis toimunud läbirääkimistelt kaasa tervise- ja tööminister Peep Petersoni ettepaneku, kuidas lahendada kaugtöö tegijate valveaja küsimus ning kellele võiks sobida iseseisva otsustuspädevusega töötaja mõiste koos vabamate töö- ja puhkeaja reeglitega.
Ametiühingute keskliidu juht Jaan-Hendrik Toomel ning tervse- ja tööminister Peep Peterson.
Foto: Andras Kralla

„Partnerid on ühisel veendumusel, et tavalise valveaja kõrval, mis eeldab vajadusel töötaja liikumist töökohale, võib seaduses tulevikus reguleerida ka teistsuguse valveaja, kus töötaja saab tööd teha arvuti ja telefoniga ning ei pea töökohale ilmuma,“ ütles minister Peterson. „Täpsed valveaja tingimused jäid veel lahtiseks, kuid kohapeal sõnastatud lahendus peaks hõlbustama arutelusid mõlemas keskliidus.“

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456