Autor: Helen Roots • 10. november 2023

Toimus Koolituskonverents 2024

Eile, 9. novembril toimus Nordic Hotel Forumis Koolituskonverents "Teadmiste puu", kus külastajate ette astus enam kui 30 koolitajat ning tunnustati parimaid koolitajaid ja koolitusfirmade TOPi võitjaid.
Improteater Impeeriumi hommikuvirgutus pani tööle nii käed-jalad kui naerulihased.
Foto: Raul Mee

Pärast improteater Impeeriumi meeleolukat hommikuvirgutust, mida juhtisid armastatud näitlejad ja improkoolitajad Erki Aule ja Mairi Tikerpalu, alustas päeva avaettekandega mälutreener Tauri Tallermaa. Tema andis konverentsi külalistele päevaks kaasa kolm mõtet:

1. Aju on alati orienteeritud uudsusele, emotsioonidele ja seejärel uudishimule – pole võimalik jätta meelde midagi, mis sind päriselt ei huvita.

2. Tähelepanu kõige suurem segaja on teadmatus – anna koolitajale tagasisidet, kuidas tal läks.

3. Keha ja aju jaoks on kõige väärtuslikum pausi aeg – aju õpib pausi ajal, mitte sel ajal, kui koolitaja räägib.

Kuulajad said kaasa ka soovituse võtta konverentsipäevalt kaasa midagi praktilist, mõni meetod või tööriist, mida kohe kasutama hakata, kuivõrd asjadel on kalduvus meelde jääda läbi korduste – sa saad õppida midagi tegema, teheski seda.

Seejärel said osalejad jaguneda 5 töötuppa, et hinnata eri valdkondade koolitajaid.

Töötoad ja esinejad

Juhtimine

Jaanika Rannula, Ave Peetri, Priit Lilleväli, Anu Ruul, Merle Viirmaa, Katri Rohesalu.

Enesejuhtimine ja areng

Mihkel Tikerpalu, Maria Tammesalu, Merit Luik, Harald Lepisk, Kaire Viil, Raimo Ülavere.

Meeskonnatöö

Tiina-Katrina Kaber, Siiri Viil, Siret ja Janno Seeder, Merle Randlepp, Mairi Tikerpalu.

Vaimne tervis

Signe Sillasoo, Reelika Ojakivi, Merit Raju, Kati Lõbu, Erik Rüütel, Andero Teras.

Kogemuslood

Ave-Gail Kaskla-Kuprys, Inga Lunge, Jaanus Aurelius Kangur, Toivo Värbu, Andres Kostiv, Rauno Palm.

Võitjate tunnustamine ja autasustamine

Nagu koolituskonverentsil tavaks, andis Äripäeva Infopank konverentsil pidulikult üle auhinnasertifikaadi koolitusettevõtete TOPi võitjatele. Tänavuse TOP-i etteotsa jõudis koolitaja ning elluviimise coach Eero Sikka, kes on juhte toetanud juba 20 aastat. Enda kohta ütleb Sikka, et tema missioon on tõsta inimeste teadlikkust, aidates neil endaga paremat kontakti saada, et liikuda ego-süsteemilt öko-süsteemile, parandamaks kogu terviku heaolu. Sikka eesmärk coach'ina on tõsta teadlikkust ja avada juhtide täit potentsiaali, et nad saaksid luua ja juhtida tõeliselt terveid ja õnnelikke organisatsioone.

Teise koha pälvis möödunud aasta võitja Addenda OÜ. Tänavu 21. tegutsemisaastat tähistav ettevõte keskendub peamiselt täienduskoolitustele, ent korraldab ka sisekoolitusi, konverentse ja veebiseminare, korraldab juriidilist ja ärinõustamis ning on korraldanud üle 130 õppereisi välisriikidesse nii Euroopasse, Aasiasse kui ka Ameerikasse. Addenda OÜ-d on tunnustatud läbi aastate erinevates kategooriates, Gaselli TOPis kui suurim tõusja, esikuuikus avaliku teenistuse aastaraamatutes läbi aastate, korduvalt varemgi Äripäeva koolitustopi esikolmikus ja veebiseminaride algataja Eesti koolitusturul.

Auväärse kolmanda koha sertifikaadiga pärjatakse tänavu Kustutaja OÜ-d – nimetus, mille taga peitub Tondi Koolituskeskus ning mille peamine koolitusvaldkond on tööohutus, suunaga Soome ja Rootsi turule ja seadustele. Nelja töötajaga ettevõttel täitub kohe 26. tegtsemisaasta

Äripäeva koolitusettevõtete TOPi esikolmik.
Foto: Raul Mee

Aasta koolitaja aunimetus

Personaliuudised on seda tiitlit välja andnud juba alates aastast 2015, mil selle võitis Eesti tunnustatuim tööõiguse spetsialist Heli Raidve. Pärast seda kuulus tiitlivõit aastail 2016 ja 2017 Kaido Pajumaale, 2018. aastal peeti tiitli vääriliseks Alar Ojastut, 2019. ja 2020. aastal pälvis selle Jaanus Kangur, 2021. aastal ulatati aukiri Margo Loorile ning möödunud 2022. aastal oli võitjaid koguni kolm – teist korda tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Heli Raidve ning temaga saavutasid viigiseisu Combat Ready militaarkoolitajad Remo Ojaste ja Martin Jõesaar.

Nagu tavaliselt, korraldati ka sel aastal küsitlus Google’i e-keskkonnas, see vältas kaks nädalat ning selle aja jooksul oli kõigil võimalus tunnustada oma lemmikuimat koolitajat.

Tänavune võitja tasakaalustab muidu nii mehelikku võitjate plejaadi – aasta koolitaja 2023 tiitli pälvis koolitaja Kati Orav. Konkursi statuut näeb ette, et oma häält ei saa anda möödunud aasta koolitajale, ent võitjaga peaaegu sama palju hääli kogus Combat Ready meeskonna kolmas esindaja Priit Lilleväli, kelle otsustasime samuti ära märkida ja anda talle märkimisväärse tulemuse eest Koolituskonverentsi eriauhinna.

Aasta koolitaja Kati Orav ja Koolituskonverentsi eriauhinna pälvinud Priit Lilleväli Combat Readyst.
Foto: Raul Mee

PANE TÄHELE!

Koolituskonverents toimus tänavu 14. korda. Et mitte maha magada juubelit tuleval aastal, oleme juba avanud supersuurepärase ekstravarajase soodushinnaga registreerimise Koolituskonverentsile 2025, mis toimub juba järgmise aasta 7. novembril!

Vaata siit fotograaf Raul Mee meeleolukat galeriid!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456