Autor: Rivo Sarapik • 23. oktoober 2023

Hoolimatud "tõrvatilgad" on tööõigusel risti-põiki jalus ja pärsivad paindlikkuse seadustamist

Kuna tööõigus ei käi muutuva töökorraldusega kaasas, võtab tööandja näiteks tööampsude korral ühe ja sama töötaja kaheksal korral tööle ja lõpetab lepingu. Sajad tarbetud liigutused kuus tähendavad ettevõtjaile lisakulu ja kaotatud konkurentsivõimet.
SOL Balticsi tegevjuht Rinel Pius konverentsil HRxTech 2023
Foto: Gregory Kõrgesaar

Ehkki nii tööandjad kui töötajad tahavad üha enam, et tööturg oleks paindlikum – näiteks saaks tööaega omavahel kokku leppida, ise tööaega ja koormust määrata –, siis seadused seda alati ei võimalda, rääkis Äripäeva raadio saates „Tööandjate tund“ kinnisvara korrashoiu ettevõtte SOL Baltics juht Rinel Pius.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456