Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 20. detsember 2023

Heli Raidve: kohus jätab 90% kahjunõuetest rahuldamata just sellel põhjusel

Kahju hüvitamise nõuete lahendamisel kohtutes on kindel struktuur, mida on kasulik teada igal tööandjal, kirjeldab tunnustatud tööõiguse ekspert Heli Raidve.
Tööõiguse ekspert Heli Raidve
Foto: Raul Mee

Kahju hüvitamise nõuete lahendamisel lähtuvad kohutud kindlast struktuurist. Esmalt peab tööandja viitama töölepingu punktile, mida töötaja on rikkunud. Kui tööandja ei suuda tõendada, et rikkumine tuleneb töölepingust, siis kohus ei hakkagi ülejäänut läbi vaatama.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456