Autor: Heili Haabu, advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat • 14. veebruar 2024

Neli soovitust seoses videokaameratega töökohal

Oleme harjunud nägema kaameraid avalikus ruumis ja üldiselt teame, miks need seal on – peamiselt turvalisuse pärast. Paljud tööandjad kasutavad kaameraid ka töökeskkonnas. Mitte alati ei tea töötajad, mis eesmärgil need on paigaldatud ja milleks videosalvestisi võidakse kasutada.
Vandeadvokaat Heili Haabu

Ettevõttesse turvakaamerate paigutamisel tuleb arvesse võtta videovalve andmekaitse nõudeid. Nende nõuete täitmata jätmine võib kaasa tuua järelevalvemenetluse ettevõtja suhtes, samuti muuta salvestised tõendusmaterjalina kasutuks. Kuidas korraldada videovalvet selliselt, et see vastaks andmekaitse nõuetele ning sellest oleks ka päriselt kasu?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456