Autorid: Helen Roots, Gerli Ramler • 29. veebruar 2024

Kuidas mitmekesine kollektiiv meeskonna kasuks tööle panna?

Mida mitmekülgsem on meeskonnaliikmete kultuuriruum, vanus, kogemused ja omadused, seda põnevamaid plaane ja ideid seal tiimis sünnib. Samas võib meeskonna mitmekülgsus tekitada ka sallimatust ja lahkarvamusi ning seetõttu on tähtis sel teemal harida nii juhte kui ka töötajaid.
Mitmekesisusest kõnelevas aates „Töö ja palk“ oli saatejuht Helen Rootsil külas Mõttemaru juht, koolitaja ja psühholoog Andero Teras, kes avas mitmekesisuse tagamaid.
Foto: Andres Laanem

Psühholoogi ja koolitaja Andero Terase sõnul tuleb mitmekesisust vaadelda kolmel tasandil: mitmekesisus, võrdsus ja kaasamine. „Paljudes ettevõtetes räägitakse küll mitmekesisusest, ent ainult sellega tegeledes on oht määramatuseks. Õige oleks mõelda, kuidas luua mitmekesisesse meeskonda võrdsust, et selle pealt hakkaksid tekkima sekkumised ja plaanid, mis toob kaasa kaasamise,” selgitab ta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456