Autor: Toomas Kelt • 18. aprill 2024

Tööinspektsioon: tööstuse suurim oht on masinad

Tööinspektsiooni 2023. aasta tööohutuse, -õnnetuste ning -tervishoiu statistikast selgub, et eelmisel aastal toimus tööstussektoris 1046 tööõnnetust, mis on väikseim arv viimase viie aasta jooksul.
Tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep.
Foto: Mihkel Leis

Ka üldiselt on vähenenud nii tööõnnetuste kui ka surmaga lõppenud tööõnnetuste arv. Siiski toimus eelmisel aastal keskmiselt 8 tööõnnetust päevas — peamiselt kaubanduses, ehituses, veonduses ja laonduses, tervishoius ning puidutööstuses. Tööõnnetuste tagajärjel kaotati riigis kokku miljon töötundi ning kulutati ligi 5,5 miljonit eurot Tervisekassa raha, teatab Tööinspektsioon. Kokku registreeriti 2023. aastal 3296 tööõnnetust.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456