Autor: Personaliuudised.ee • 8. mai 2024

Kuidas toimida 10-aastase lapse tööle võtmisel?

Tööandja küsib tööinspektsioonilt: võtsin tööle 10-aastase lapse, kuhu ja mis andmeid peab alaealise tööle võtmisel sisestama?
Tööinspektsiooni kontor Tallinnas.
Foto: Tööinspektsioon

Tööandja peab alaealise töölevõtmisel tegema kande töötamise registrisse (TÖR). Kui alaealine on 7–12-aastane, siis tuleb töötamise registrisse vastav kanne teha kümme tööpäeva enne alaealise tööle asumist, vastab tööinspektsioon. Seejärel kontrollib tööinspektsioon, et töö oleks alaealisele sobilik ja ohutu. Kui inspektoril on kahtlusi või mõned andmed on puudu, võetakse tööandjaga ühendust ja palutakse esitatud andmeid täpsustada.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456