Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 11. juuni 2024

KOGEMUS: kuidas leida töötajaid tootmis- ja tööstussektorisse, kuhu eestlased eriti ei kipu?

Kvalifitseeritud tööjõust on alati puudus, eriti tööstus- ja tootmisvaldkonnas. Mehaanika-, elektroonika- ja elektromehaanikaettevõte Inission Tallinn lähenes probleemile avatud meelega ning täna töötavad nende Lagedil asuvas tehases eesti-, vene- ja ukrainakeelsete inimeste kõrval töötajad, kes on pärit Egiptusest, Jeemenist, Iraagist, Süüriast ja Sudaanist.
Süürlannad Inission Tallinnas

„Meie valdkonnas on tööjõu leidmine kastist välja mõtlemine, sest ega Eesti inimest naljalt tootmisse tööle ei saa. Olukord on samasugune nagu oli Soomes 20-30 aastat tagasi, kui eestlased sinna tehastesse ja ehitusele tööle läksid. Meil on käes heaoluühiskond,” tõdeb ettevõtte personalijuht Katrin Charles. „Tänu sellele on aga meie töötajaskond mitmekesine ja mitmekeelne ning mul on hea meel, sest ühelt poolt lahendas Araabia maade inimeste palkamine tõsise tööjõuprobleemi, teisalt annavad erinevad kultuurid igapäevasele tööelule palju värvi juurde.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456