Autor: Margit Rammo • 13. august 2020

Õpi- ja töörändesse panustamine on kasulik nii inimesele kui riigile

Koroonapandeemiast tuleneva majanduskriisi valguses on aktuaalseteks teemadeks tõusnud nii tööpuudus kui ka töörändega seonduv. Euroopa riigid on aastakümneid panustanud nii õpi- kui töörändesse, et tugevdada inimeste karjääriväljavaateid.
Margit Rammo

Kõige laiem eesmärk õpi- ja töörändesse panustamisel on suurendada riikidevahelist mõistmist, koostööd ning rahu kogu maailmas. Õpirännet soodustatakse eeskätt põhjusel, et õpirände kogemusega inimesed, eriti noored, on tunduvalt parema kohanemisvõimega, julgemad ja kultuuridele avatumad ning nende eneseteostus ja -areng nii tööl kui ka eraelus on seega edukam. Paraku on koroonakriisi taustal teema tõstatunud valdavalt negatiivse nurga alt ja teenimatult jääb varju selle positiivne pool.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456