Autor: Andrus Hiiepuu • 20. september 2023

Andrus Hiiepuu: kõik teed ei pea viima kontorisse

Viimasel ajal trendiks saanud inimeste kontoritesse tagasi sundimisega lahendatakse probleemi valest otsast, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu, uskudes, et muutuma peavad nii töökeskkonnad kui juhtimiskultuur.
Elisa Eesti tegevjuhi Andrus Hiiepuu sõnul on kontoritel küll oma eelised, ent kontoritöö edukust ei saa mõõta kohustuslikes tundides või päevades.
Foto: Erakogu / Elisa

Järgemööda on mitu rahvusvahelist korporatsiooni teatanud, et kutsuvad töötajad kontoritesse tagasi. Kes teeb kaugtööga täielikult üks-null, kes piirab hajustöö võimalusi teatud päevadele nädalas.

Nimekiri organisatsioonidest on muidugi muljetavaldav: Meta, Google, Goldman Sachs ja hiljuti nende ridadesse lisandunud videosuhtlusplatvorm Zoom, kes dikteerib töötajatele kahel korral nädalas kontoris käimise. Olgu mainitud, et iroonilisel kombel on Zoom oma toote eripära tõttu tolles nimistus justkui võõrkeha. Seda nimekate ja edukate ettevõtete loetelu vaadates võib põhjendatult tekkida küsimus, kas tegelikult lahendatakse uusi probleeme vanade meetoditega?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456