Autor: Kadri Härginen • 20. märts 2024

Kadri Härginen: kuidas tööandjana end kutsehaiguste kahjunõuete vastu kaitsta?

Leidub mitu võimalust, kuidas tööandjad saavad end kutsehaiguste vaidluses paremini kaitsta, kirjutab advokaadibüroo Sorainen partner Kadri Härginen.
“Enamasti ajendab tööandjaid kohtusse minema just selline ebaõiglus, kus tööandja teab, et töötaja enda tervisekäitumine on olnud halb, aga diagnoosi määramisel sellega arvestamist tööandjale välja ei paista,” kirjutab Soraineni partner Kadri Härginen.
Foto: Liina Agur

Personaliuudised vahendasid Äripäevast üht üsna tüüpilist kutsehaigusest põhjustatud sissetuleku languse juhtumit. Inimene töötas pikka aega ühe tööandja juures, kuid pärast töösuhte lõppu esitas tema vastu kahjunõude, kuna vahepealsel ajal diagnoositi töötajal kutsehaigus. See ei võimaldanud tal pärast töölt lahkumist samaväärset tööd teha ega sama suurt tasu teenida.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456