Autor: Karl-Eduard Salumäe • 9. detsember 2021

Ekspert: tööandja peab lahendama needki probleemid, mis töökiusuks ei liigutu

Töökiusamist doktorikraadi tasemel uurinud nõustaja Merle Rauni hinnangul keskendutakse tihti vaidlusele, kas üks või teine olukord on töökius või mitte. Ta rõhutas, et isegi kui töötajate muret ei saa töökiusu alla liigitada, peab tööandja siiski probleemile lahenduse leidma.
Äripäev hakkas töökiusamisega seotud probleeme kajastama tänavu kevadel, kõiki töökiusamisest kõnelevaid artikleid näeb Äripäeva teemalehelt Töökiusamine.
Foto: Andriy Popov/Scanpix

Lisaks rääkis Raun Äripäeva raadio hommikuprogrammis, milliseid võivad olla töökiusu põhjused ja olemus ning millised on probleemid, mis töökiusuks ei kvalifitseeru. Samuti tõi ta välja, kuidas sarnaneb töökius koduvägivalla ja koolikiusamisega ning selgitas, kuidas peaksid osalised töökiusu juhtumitele reageerima.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456