Autor: Helen Roots • 6. september 2022

Mida välisvärbamise juures silmas pidada, et mitte ühest ämbrist teise astuda

Renita Käsper ja Helen Roots.
Foto: Andres Laanem
Värske saade „Töö ja palk“ keskendub seekord välisvärbamisele ja stuudiosse on sellest rääkima tulnud Testlio globaalne värbamisjuht Renita Käsper.

Testlios on praegu ligi 200 töötajat 32 riigist ja töövormina püüeldakse selle poole, mille kohta võiks öelda 100% remoted. Seega nii välisvärbamise kui ka hajusalt töötamise kogemus, mida saates jagatakse, on muljetavaldav. Juttu tuleb sellest, mida enne värbama hakkamist silmas pidada, kust ja kuidas värvata, mida värvatud töötajaga peale hakata ja paljust muust. Mõistagi tuleb juttu ka tasust ja motiveerimisest.

Eri kultuuriruumidest pärit töötajaid värvates ei ole sugugi haruldane nende kultuuride põrkumine. Kuidas aga õnnestuks ennetada kultuurilisi erinevusi ning nendest tingitud arusaamatusi ja möödarääkimisi? Kuidas talente edukalt ümber asustada, pardale võtta ja integreerida? Mis võib läbimõtlemata tegutsemise korral viltu minna? Mis välistöötajat motiveerib ja kuidas teha piiritaguseid palgauuringuid?

Neid ja paljusid teisi küsimusi küsib saatekülaliselt Personaliuudiste juht Helen Roots.

Kuula saadet siit:

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456