Autor: Helen Roots • 5. september 2023

Värbamise digirevolutsioon: kuidas tehnoloogia muudab personalitööd

Renita Käsper, Helen Roots ja Marit Alaväli.
Foto: Andres Laanem
Milliseid protsesse ja tegevusi HR-valdkonnas ja kitsamalt värbamises kõige rohkem digitaliseeritakse ja miks? Kas robot või tehisaru võtab ära värbaja töö? Miks ja kui suurele ettevõttele on üldse värbamistarkvara vaja? Mida sobivat tarkvara valides silmas pidada, kuidas see idee juht- ja meeskonnale maha müüa ning millest sõltub juurutamisperioodi kestus?

Need ja paljud teised küsimused leiavad vastuse värskes „Töö ja palga“ saates. Stuudios on külas globaalne värbamisjuht ja koolitaja Renita Käsper ning Eesti esimese värbamistarkvara Recrur.ee asutaja ja tegevjuht Marit Alaväli ning juttu tuleb tehnoloogiast personalitöös. Mõlemad tublid ja ägedad naised astuvad juba oktoobris üles ka personalitööd ja tehnoloogiat ühendaval konverentsil HRxTech 2023, saates aga räägime nendega digitaliseerimisest, tehisaru kasutamisest värbamisel ja erinevatest värbamistarkvaradest.

Saatest selgub, et värbaja veel niipea oma tööst ilma jäämist kartma ei pea. Pigem on tehnoloogial, sealhulgas tehisintellektil, hoopis toetav roll – see on vahend või võimalus automatiseerida näiteks mehaanilised tegevused, et suunata inimressurssi suuremat kohalolu või inimlikku puudutust nõudvatesse tegevustesse.

Kui personalitöö ja tehnoloogia kokkupuutepunktid aga eriliselt kõnetavad, siis uuri Äripäeva e‑poest konverentsi HRxTech 2023 kohta – usun, et nende teemade hulgast leiab igaüks nii mõndagi põnevat ja ajakohast, mida kuulata. Ka piletid on praegu saadaval hea soodsa hinnaga.

Saadet juhib Helen Roots.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456