Autorid: Viivika Rõuk, Ken Rohelaan • 9. veebruar 2024

ÜKS KÜSIMUS: mida teha, kui meeskonnas on juurikas?

Inimeste juhtimine on vastutus ja kahtlemata tahab enamik juhte teha seda nii, et sellest meeskonnale ja selle liikmetele kahju ei sünniks. Kuidas aga juhtida keerulisi persoone? Mismoodi käituda, kui meeskonnaliikme edu paneb ebamugavasse olukorda tema kolleegid või juhi enda?

Kaja Kallase ja Andrus Ansipi tüli, mis on viimasel ajal sattunud rohkem ka avalikkuse ette, andis inspiratsiooni juhtimiseksperdile esitatud küsimuseks.
Foto: Andras Kralla

"Olen juht. Mul on meeskonnas autoriteetne inimene, kes koosolekutel ja nõupidamistel sõna ei võta, küsimusi ei küsi. Silmast silma suheldes on minuga sõbralik. Hiljem kolleegidele ja üldse igal pool mujal kritiseerib mind ja minu tegevust avalikult. Tunnen, et ta õõnestab kogu meie tegevust. Nüüd tahab ta kandideerida ühele meie tähtsamale ametikohale. Kuidas peaksin juhina selles olukorras käituma?"

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456