26 märts 2018
Uudised
Ainult tellijale

Oskustega töötajad on otsas

Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra  Foto: Manpower

Soliidse valimiga globaalne värbamisuuring sedastab, et ennustuste kiuste pole robotid inimestelt tööd ära võtmas ning uute töötajate värbamisel muutuvad oskuste kõrval järjest olulisemaks eeldused, kirjutab Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra.

Samale tulemusele jõuavad teisedki suured uuringufirmad ja Maailma Majandusfoorum. Tööturul valitseb kummaline olukord, kus tehnoloogia arengu kõrval kasvab pidevalt ka tööjõudefitsiit, eriti hinnas on mõistagi kogemustega spetsialistid ja oskustöölised. Neil on aga enamasti hästitasustatud töökoht olemas, seega ei jää tööandjatel muud üle kui keskenduda olemasolevate inimeste arendamisele või palgata sobivate eeldustega inimesi ja nad ise välja koolitada.Uuring toob välja tõsiasja, mis teeb nii mõnelgi Eesti tööandjal meele mõruks. Nimelt on Soomet mitu aastat räsinud majanduse madalseis lõplikult seljatatud ning lootust, et Eesti inimesed seal tööta jäävad ja saba jalge vahel koju tulevad, enam pole. Loomulikult tullakse Eestisse ka tagasi, aga teistel põhjustel, näiteks on lastel kätte jõudnud kooliiga. Töö ja palga pärast on kasulikum Soome jääda. Üksikud valdkonnad küll kiratsevad, aga rohkem on neid, mis kasvavad. Lisaks IT-, rahandus- ja kinnisvarasektorile otsitakse Soomes taas ka ehitajaid.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700