26. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oskustega töötajad on otsas

Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra
Foto: Manpower
Soliidse valimiga globaalne värbamisuuring sedastab, et ennustuste kiuste pole robotid inimestelt tööd ära võtmas ning uute töötajate värbamisel muutuvad oskuste kõrval järjest olulisemaks eeldused, kirjutab Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra.

Samale tulemusele jõuavad teisedki suured uuringufirmad ja Maailma Majandusfoorum. Tööturul valitseb kummaline olukord, kus tehnoloogia arengu kõrval kasvab pidevalt ka tööjõudefitsiit, eriti hinnas on mõistagi kogemustega spetsialistid ja oskustöölised. Neil on aga enamasti hästitasustatud töökoht olemas, seega ei jää tööandjatel muud üle kui keskenduda olemasolevate inimeste arendamisele või palgata sobivate eeldustega inimesi ja nad ise välja koolitada.Uuring toob välja tõsiasja, mis teeb nii mõnelgi Eesti tööandjal meele mõruks. Nimelt on Soomet mitu aastat räsinud majanduse madalseis lõplikult seljatatud ning lootust, et Eesti inimesed seal tööta jäävad ja saba jalge vahel koju tulevad, enam pole. Loomulikult tullakse Eestisse ka tagasi, aga teistel põhjustel, näiteks on lastel kätte jõudnud kooliiga. Töö ja palga pärast on kasulikum Soome jääda. Üksikud valdkonnad küll kiratsevad, aga rohkem on neid, mis kasvavad. Lisaks IT-, rahandus- ja kinnisvarasektorile otsitakse Soomes taas ka ehitajaid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456