Autor: Personaliuudised.ee • 5. mai 2020

Eesti tööhõive paindlikkus on juba aastaid Balti riikide kõige kehvem

EBSi kantsler Mart Habakuk
Foto: EBS
Tööhõive paindlikkuse indeksi järgi on Eesti Balti riikidest kõige kehvemas seisus, näitas Euroopa Liidu ja OECD riikides kolmandat korda tehtud teadusuuring. Majandusekspertide hinnangul annavad aga koroonakriisi käigus rakendatavad lahendused võimaluse parandada tööhõive paindlikkust ja töötajate kaitset.

Uurimisrühma Eesti esindaja Estonian Business Schooli (EBS) teaduri Annika Kaabeli sõnul hinnatakse tööhõive paindlikkuse indeksiga tööturu efektiivsuse ja töötajate õiguste vahelist tasakaalu. „Eestis oleme 2020. aastal tööhõive paindlikkuse näitajaga 59,0 sarnasel tasemel Hispaania (60,8), Poola (60,7) ja Rootsiga (57,7), kuid jääme tugevalt alla Läti (68,3) ja Leedu (70,0) näitajatele. Uuring tehti juba kolmandat korda ja Eesti tööhõive paindlikkuse indeks ega positsioon edetabelis pole selle aja jooksul muutunud,” sõnas Kaabel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456