Uudised
Ainult tellijale

Eesti tööhõive paindlikkus on juba aastaid Balti riikide kõige kehvem

EBSi kantsler Mart Habakuk  Foto: EBS

Tööhõive paindlikkuse indeksi järgi on Eesti Balti riikidest kõige kehvemas seisus, näitas Euroopa Liidu ja OECD riikides kolmandat korda tehtud teadusuuring. Majandusekspertide hinnangul annavad aga koroonakriisi käigus rakendatavad lahendused võimaluse parandada tööhõive paindlikkust ja töötajate kaitset.

Uurimisrühma Eesti esindaja Estonian Business Schooli (EBS) teaduri Annika Kaabeli sõnul hinnatakse tööhõive paindlikkuse indeksiga tööturu efektiivsuse ja töötajate õiguste vahelist tasakaalu. „Eestis oleme 2020. aastal tööhõive paindlikkuse näitajaga 59,0 sarnasel tasemel Hispaania (60,8), Poola (60,7) ja Rootsiga (57,7), kuid jääme tugevalt alla Läti (68,3) ja Leedu (70,0) näitajatele. Uuring tehti juba kolmandat korda ja Eesti tööhõive paindlikkuse indeks ega positsioon edetabelis pole selle aja jooksul muutunud,” sõnas Kaabel.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700