Autor: Meeli Miidla-Vanatalu • 10. detsember 2020

KKK: kas koondatud töötajal on eelisõigus tööle saada?

Kas kolm kuud tagasi koondatud töötajal on uue töökuulutuse avaldamisel eelisõigus tööle saada ja kas vastab tõele, et talle ei tohi siis kohaldada katseaega? Personali Praktiku lugeja küsimusele vastab Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu.
Foto: Pixabay

Töölepingu seadus sellist eelisõigust töötajale siiski ette ei näe. Üks töösuhe on lõppenud ja järgmise töökuulutuse avaldamisel on ettevõttel õigus valida endale kõige sobivam uus töötaja. Kahtlemata tuleb konkursi läbiviimisel arvestada töötajate võrdse kohtlemise põhimõtet ehk nii, nagu töölepingu seaduse § 3 ette näeb, peab tööandja tagama töötajate kaitse diskrimineerimise eest, järgima võrdse kohtlemise põhimõtet ning edendama võrdõiguslikkust vastavalt võrdse kohtlemise seadusele ja soolise võrdõiguslikkuse seadusele. Need kohustused kehtivad juba töötajate värbamisel ja valikul.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456