Autor: Kai Saard • 27. jaanuar 2021

Paigas! Personalitöö edendaja konkursi esiviisik

Žürii on oma otsuse teinud ja selgunud on personalitöö edendaja konkursi esiviisik. Võitja kuulutame välja 11. veebruaril Personalitöö Aastakonverentsil.
Personalitöö edendaja konkursi võitis 2020. aastal PARE tegevjuht Kärt Kinnas (keskel). Paremal konverentsi moderaator ja Modularbanki personalijuht Sirli Spelman, vasakul Personaliuudised.ee juht Kai Miller.
Foto: Liisi Matvere

Žüriisse kuuluvad Merje Kärner (Nortal), Helo Tamme (ISS), Sirli Spelman (ModularBank), Kärt Kinnas (PARE), Renita Käsper (Babbel), Evely Gorobinski (SOL Baltics) ja Helle-Mai Lambing (Personali Praktiku toimetaja).

Kokku oli nominente sel korral kokku 14: Estel Pukk (Fiizy), Egle Saska (PCC Projekt), Kersti Vannas (Instar), Katrin Noormägi (Sotsiaalministeerium), Kaija Teemägi (Elisa Eesti), Evelin Andrespok (Ampler Bikes), Hanna Niitmets (Lennuliiklusteeninduse AS), Kai Põldvee-Mürk (Protex Balti), Kristiina Lõhmus (SEB), Mailis Talu (Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus), Helena Laus (Apranga Eesti), Ly Malk (ABB), Mailis Neppo (Kaitseministeerium) ja Kristel Ainsalu (Eesti Töötukassa).

Hääletuse teel on nüüdseks selgunud esimesed viis nominenti – Personaliuudised.ee avalikustab nüüd personalitöö edendaja konkursi esiviisiku ja põhjendused.

Evelin Andrespok

Evelin Andrespoki on koos oma uue kodulehega (www.kaugtootaja.ee) ja Facebooki-grupiga „Kaugtöö juhidˮ teinud ära suure töö. Siis, kui kaugtöö koroona ajal võimust võttis, olid temal juba vahendid ja kogemus olemas. Tema jagatud info on huvitav ka neile, kes ei pea ainult alluvaid või töötajaid juhtima, vaid ka neile, kes ennast ja oma kolleegisuhteid päevast päeva kaugelt juhivad.

Evelin Andrespok

Katrin Noormägi

Katrin on Sotsiaalministeeriumi, TEHIKu personalijuht, kes kriitilistel aegadel võttis ajutiselt üle ka Terviseameti personaliüksuse juhtimise. Ammendamatu energiaga naisterahvas, kes suudab juhtida korraga kolme asutuse personalitööd. Koroona-aasta on tema tegutsemisvaldkonnas olnud pöörane. Ta on pidanud sõna otseses mõttes olema eesliinil, et luua keskkond, kus kogu riigile ülitähtis ametkond suudaks kriisiga võimalikult edukalt toimet tulla. Teda hinnatakse meeskonnas, juhtide ja personalijuhtide hulgas.

Katrin Noormägi
Foto: Meeli Küttim

Estel Pukk

Estel on nii viimase aasta kui ka varem näidanud üles väga erinevates kohtades, kuidas lüüa kaasa personalivaldkonna arendamisel. Peale selle on ta väga tugev ja äriliselt mõtlev personalijuht Fiizy omanikele ja juhtide ringis. Estel panustab väga palju ka järelkasvu, olles näiteks mentor erinevatel noortele mõeldud üritustel ja ettevõtmistel. Samuti räägib ta kaasa raadiosaadetes teemadel, mis on parasjagu aktuaalsed. Estel on ka väga nõutud koolitaja, kui teemadeks on strateegilised HR-i kompetentsid ja oskused. Külalisõppejõuna jagab Estel teadmisi mitmes Eesti kõrgkoolis – ettevõtluskõrgkoolis Mainor, EBS-is, Tallinna majanduskoolis jm.

Estel on alati olemas personalivaldkonna inimestele, kui on vaja mõttepartnerit või lihtsalt toetavat küünarnukki. Ühtlasi aitab ta konsultandina väiksemaid ettevõtteid, kellel pole personalijuhti veel pardal. Ja selle kõige keskel teeb ta seda suure südame ja naeruga.

Estel teeb seda kõike mitte sellepärast, et ta peaks, vaid ta ongi selline. Ta inspireerib paljusid personalitöötajaid ja disainmõtlemise guru on ta ka.

Estel Pukk
Foto: ERLEND STAUB

Konkursi võitja selgub tänavusel Personalitöö Aastakonverentsil!

Üritus toimub juba 11. veebruaril ja seda saad jälgida nii veebis kui ka Tallinna lauluväljaku klaassaalis! Tule osalema! Rohkem infot saad SIIT.

Egle Saska

Egle on pikaajaline personalitöö õppejõud, kes seisab südamega järelkasvu eest. Ta on hinnatud õppejõud, keda TMK personalitöö õppijad väga kõrgelt hindavad. Lisaks on Egle ka tunnustatud koolitaja, koolitades ka töömaailma õppijaid näiteks PARE-s.

Egle lööb kaasa ka Eesti Personalijuhtide LinkedIni grupis administraatorina ja panustab sotsiaalmeedia kaudu erialasesse tegevusse. Samuti osales ta ka ka Eesti esimesel virtuaalsel hommikukonverentsil „Täiskäigul tulevikutöö maailmaˮ.

Eglel on olemas personalitöö kutsetunnistuse 7. tase, mis väärib samuti tunnustamist.

Ta tegeleb aktiivselt enesejuhtimisega, arendades end valdkondades, mida näeme tulevikusuundadena, sh tehnoloogia. Lisaks on Egle eest vedanud PARE personalijuhtimise käsiraamatu väljaandmist: 3. trüki puhul oli Egle peatoimetaja, 4. trüki puhul (ilmus 2020. aastal) kirjutas ta sinna ka ühe eraldi peatüki.

Egle Saska
Foto: Meeli Küttim

Kersti Vannas

Kersti on pikaajalise kogemusega personalivaldkonna töötaja. Ta on asutanud Eesti esimese tööandja brändingu agentuuri Instar ja teemat südamega eest vedanud, korraldades teadlikkuse suurendamiseks valdkonnapõhiseid üritusi (nt atraktiivsete tööandjate päev), Kersti korraldab ka iga-aastast tudengiuuringut, korraldab värbamisturunduse auhindade konkurssi jpm.

Ka lõi Kersti kaasa Helo Tamme virtuaalkohvikus, kus ta kajastas tööandja brändingu teemat suurele hulgale huvilistele.

Oluline on see, et Kersti ei piirdu ainult Eestiga – ta panustab erialaselt ka Soomes ja Lätis, kus ta näiteks alustas Riia Tehnikaülikooli tudengitele tööandja brändingu teemalise loengusarja andmisega. Detsembris korraldas Kersti aga tööandja brändingu valdkonna entusiastide kohtumise valdkonna eestvedaja Simon Barrow'ga.

Lisaks on Kersti tõstnud Eesti maailmakaardile, olles Eesti esimene organisatsoon Euroopa Tööandja Brändi agentuuris. 2020. aasta maikuus korraldas Euroopa Tööandja Brändi agentuur veebikonverentsi, kus astus teiste rahvusvaheliselt tuntud esinejate hulgas lavale ka Kersti.

Kersti Vannas
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456