Autor: Helo Tamme • 17. märts 2021

Piitsa asemel präänik ehk Näited, kuidas motiveeritakse töötajaid vaktsineerima

Kuigi mitmetes riikides ja sektorites (eelkõige tervishoid, sh Eestis) on tööandjatel õigus töötajatelt nõuda COVID-19 vastu vaktsineerimist ja keeldujatega töösuhe lõpetada, on mitmed tuntud rahvusvahelised tööandjad survestamise asemel leidnud muud tööriistad. Ehk piitsa asemel lähenetakse präänikuga.
Foto: Liis Treimann

Eelkõige hakkavad siinkohal silma just mitmed tuntud USA tööandjad. Põhjus on ilmselt see, et USA on üks nendest riikidest, kes on globaalse pandeemia tõttu majanduslikult ja muus mõttes tugevasti mõjutada saanud. USA poole tasub oma pilgud praegusel hetkel aga pöörata ka teisel põhjusel – nende vaktsineerimiskiirus ületab väidetavalt kolmekordselt Euroopa tempot.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456