Autor: Villu Teearu • 5. mai 2022

Kas juhil võib olla sõpru? Piirid paika ja koos golfima!

Head suhted töökohal on eduka tiimitöö alus, seega pole haruldased juhud, kus juht hakkab ühel hetkel osa alluvatega läbi saama niivõrd hästi, et suhet võib pidada sõpruseks. Kuigi juhi ja alluva sõprus ei ole iseenesest probleem, seab see juhile kohustuse olla oma otsustes ja käikudes veelgi objektiivsem ja läbipaistvam.

Edukat ja hästi töötavat tiimi vedav juht peab panustama oma tiimiliikmete tugevustele, toetama neid nende nõrgemates külgedes ja tagama, et kõiki meeskonda kuuluvaid inimesi koheldaks võrdselt. Täiesti tavapärases töökeskkonnas on see hõlpsasti saavutatav, kuid olukordades, kus juhil on mõne alluvaga oluliselt sõbralikum läbisaamine – käiakse samas seltskonnas, teatakse teineteist varasemast ajast või ollakse mõne ühise hobi kaudu tihedalt seotud –, tuleb mõista, et iga konkreetse alluva kohta tehtud soodsam otsus võib teistele tiimiliikmetele halva maitse suhu jätta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456