Autor: Juuli Nemvalts • 23. august 2022

Mentorlusest on levinud iganenud arusaam

Mentorite koolitaja Kaia Lainola ütleb, et mentorlus on vastastikust õppimist toetav suhe. Paraku ei ole see seisukoht ikka veel väga levinud. Pigem arvatakse, et mentor peab menteele ütlema, "kuidas asjad on".
Kaia Lainola, täiskasvanute koolitaja, superviisor ja coach.

Kui täitus 15 aastat mentorluse õpetamist Tallinna ja Tartu ülikoolides, olid paljud seisukohad aja jooksul muutunud. Nii tekkis Kaial soov teemat uuesti mõtestada. Aastavahetusel ilmus tal koos Eve Eisenschmidtiga raamat „Mentorlus – koostöine õppimine ja areng hariduses”. Kaial on väga selge arusaamine, et mentorlus on koostöine, vastastikust õppimist toetav suhe. Kahjuks ei ole see 15 aasta järel ikka veel väga levinud arusaam. Koolitustel näeb ta, et inimesed noogutavad tema jutu peale pead, aga jätkavad ikka vanas vaimus, seisukohtadega aastast 1970, kus mentorlus seisnes selles, et üks ütles teisele, kuidas asjad on. Kaia ütleb, et tahab toetada arusaama, et mentorlus on ikka partnerlussuhe ja laiemalt vaadates organisatsiooni arengu küsimus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456