Autor: Ave Laas, Robotexi tegevjuht • 7. oktoober 2022

Tervisekriisiaegse kaugtöö mõju töö- ja peretasakaalule

Sügis on kooli ja lasteaeda minemise aeg. Pered peavad taas kohanema uue elurütmiga ja paika pannakse oma rutiinid. Viimased aastad on tekitanud ebakõlasid perede tavapärasesse toimimisse ja iga sügis algab nüüd uue ebakindlusega, et mida COVID-19 viirusega seotud piirangud uuel õppeaastal endaga taas kaasa toovad.
Pandeemia ajal jäi töötamine tihti õhtutundidele, sest kodukontoris olid ka teised pereliikmed ja distantsõppel olevad koolilapsed või lasteaedade sulgemise tõttu lasteaialapsed.
Foto: Pexels

Keegi meist ei kahtle, et COVID-19 pandeemiaga seotud piirangute ajal oli kaugtöötamine üks meie majanduse jätkusuutlikkuse võti. 2020. aasta alguses muutus järsult kogu maailm. Märtsis jõudis Eestisse koroonaviirus ja ettevõtted saatsid töötajad kodukontoritesse. See periood ei unune niipea, ükskõik kui hästi ollakse selleks ette valmistatud. Statistikaameti andmetel tegi kaugtööd 2022. aasta alguses üle veerandi Eesti töötajaskonnast. 2020. aasta oktoobris tegi Pew Research USA-s uuringu, mille kohaselt vaid 20% töötavatest täiskasvanutest tõi välja, et töötas enne pandeemiat kodus, kuid pandeemia ajal kasvas see märkimisväärselt 71%-ni.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456