Autor: Kristjan Kurg • 10. aprill 2023

Ettevõte koondab sada inimest ja kolib mujale: Eestis ei soosita tööstusega tegelemist

Narvas tehase sulgenud USA kontsern viib tootmise teistesse Euroopa riikidesse, kuna ei näe Eestis enam tööjõumahukale tootmisele perspektiivi. Statistiliselt on aga tööturu olukord veel endiselt stabiilne ja töötust on endiselt kardetust vähem.
Kaablitootja Amphenol pakib oma tehase Narvas Kreenholmis kokku ja suunab tootmise mõnda tööstussõrbralikumasse riiki.
Foto: Egert Kamenik/Postimees/Scanpix

“Eestis ei ole tööstusega tegelemine soositud,” ütles kaablitootja Amphenol ConneXuse juhatuse liige Marko Simulman. Rahvusvahelisse kontserni kuuluv ettevõte teatas märtsis, et koondab oma Narva tehase sulgemise tõttu 130 töötajat.

Simulman rääkis, et koondamise taga on teatav nõudluse langus, kuid on ka sügavam põhjus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456