Autor: Maria Baydar • 25. september 2023

Mis on varjud kollektiivis ja kuidas need ettevõtte kasuks tööle panna?

Coach ja koolitaja Maria Baydar kirjeldab, et psüühika varjukülg on teadvusse peidetud hirmud, traumad, läbielamised, hinnangud, kriitika, sõltuvused, pahed, ihad, fetišid – kõik see, mida inimene eitab, alla surub, ignoreerib.
Foto: Karen_Harms

Psüühika varjukülje mõiste töötas esimesena välja Šveitsi psühhiaater ja analüütilise psühholoogia rajaja Carl Jung, kes 1945. aastal andis oma raamatus eriti selge definitsiooni psüühika varju mõistest – vari on see, mis inimene ei soovi olla.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456